0736 430 136

Consiliere Psihologica

Consilierea psihologică se deosebeşte de psihoterapie prin modul de interventie si atentia pe optimizare si dezvoltare personala. Este o forma de interventie psihologica adresata persoanelor care vor sa gestioneze mai bine parcursul profesional, familial, social.

Consilierea psihologică poate și ea să fie susținută individual si in grup (cuplu, familie). In procesul unei consilieri psihologice, evaluam cerintele (obiectivele clientului), stabilim starea initiala si starea finala spre care ne vom indrepta (obiectivul).
Impreuna cu clientul ne uitam spre conceptualizare psihologica a cerintelor, care ar putea fi interventii in situatia unui divort, consiliere vocationala, suport in traversarea unei situatii de tranzitii (nasterea unui copil, schimbarea unui loc de munca, mutarea in alt oras, revenirea in tara dupa o perioada de sedere in strainatate, pierderea locului de munca, etc), intarim relatia de consiliere, stabilim interventia psihologica si, in final, evaluam procesul si rezultatele obtinute.