0736 430 136

La vremuri noi, tot noi

Tot ceea ce cautam prin lume, prin paduri si peste mari si tari, se afla in interiorul nostru. Pare mai simplu sa ne uitam in exterior decat sa privim in interior. Aici e intuneric, caile nu sunt batatorite, ne cam ratacim, ne invartim pe loc si ne infuriem, simtim ca suntem pierduti, abandonati, respinsi si ne este frica.

 

Lumina patrunde mai greu in interiorul nostru, la inceput licare usor, se stinge, parca nu avem putere sa o mentinem aprinsa.

 

In interior, exista tot ceea ce am primit de la neamul nostru, cu bune si cu mai putin bune. Cautam relatii bune, armonioase si de durata in exterior si uitam ca avem parinti si ca de la ei am invatat ce sunt relatiile, uitam ca avem de resemnificat relatia cu ei si trecem cu viteza la alte niveluri, sarim etape.

 

Toate drumurile duc la Roma, toate cursurile de dezvoltare personala duc spre noi doar ca unele ne indeparteaza atat de mult si ne fac sa cautam in exterior, prin paduri, mari si alte zari, astfel incat pana gasim drumul inapoi, suntem epuizati, fara energie, fara claritate, cu resurse epuizate.

 

Aprinderea luminii interioare nu se face cu usurinta dar si cand este aprinsa, ea nu se mai stinge. Mentinerea ei aprinsa inseamna miscare, actiune, inseamna cautarea propriului adevar, curaj (nicidecum absenta fricii), perseverenta si mai ales rabdare.

Daca ar fi sa luam ca exemplu, un corp bine lucrat la sala, in cat timp se vad rezultatele? Oare acestea apar uitandu-ne la video motivationale si scriind la comentarii “doamne ajuta’?

 

Daca mai luam un exemplu, stilul de viata sanatos, reducerea numarului de kg, ele se topesc peste noapte doar privind la un pahar cu apa?

 

De cele mai multe ori, ne grabim, pare ca timpul nu ne mai ajunge sau ca noi nu mai ajungem timpul din urma, sarim etape, ne suparam ca nu avem rezultate rapide si ca pe cele deja obtinute, le pierdem usor. Orice am face, oriunde ne-am duce, pe Pamant sau pe Luna, ne luam cu noi si vom repeta aceleasi comportamente, vom avea aceleasi nevoi neimplinite.

 

Timpul este acelasi si cand avem rabdare sa urcam treapta cu treapta si cand obosim, sarind etape, diferenta fiind in calitatea rezultatelor si a vietii noastre.