0736 430 136

Aspecte dezirabile

In miscarea noastra prin viata, fiecare in ritmul sau, intalnim abundenta de sfaturi despre cum sa ne hranim sanatos, despre cat sa dormim si cum sa dormim, despre starea de fericire si despre trairea in prezent (mindfulness) si pierdem din vedere toate resursele pe care le putem accesa si in starile negative.

 

Cum ar fi, ca la finalul unei zile, sa ne intoarcem la pas spre trairile zilei, spre emotiile pe care le-am experimentat, oare ce au avut sa ne transmita?

Inca de cand ne trezim putem trai frustrarea, voiam sa mai dormim, anxietate, avem evaluarea profesionala, furia, e haos in trafic, dezgust, tocmai am mancat ceva nu tocmai placut la gust, speranta, se apropie vacanta….plictiseala din sala de sedinte.

 

Este o zi normala, este viata noastra. Cum am putea sa ne cerem drepturile daca noi nu accesam mania? Nu am avea energie pentru asta sau poate ca nici nu m avea nevoie, trairea in prezent, gandul ca nu vreau sa ma gandesc la ziua de maine, ma bucur de cea de acum nici nu ma indeamna la a-mi cere o marire de salariu.

 

Avem prejudecati impotriva a tot ceea ce ar fi stare negativa si in consecinta evitam tocmai ce ar putea sa ne conduca spre dezvoltare, maturizare, rezilienta, scop in viata.